Restaurera en veteranbil

Det är inte alla som köper en bil endast för att de behöver en. Det finns även personer som har ett stort intresse för bilar och tycker om att restaurera dem. Om du har den kunskapen kan du köpa dig en äldre veteranbil, eller en bil i dåligt skick, och sedan har du en rolig aktivitet att syssla med på fritiden. Detta kan givetvis ta både tid samt kosta en hel del pengar. Men om du väljer att sälja bilen när den är färdig kan du få tillbaka en hel del av summan du har lagt ut.

En restaurering innebär att återställa bilen till originalskick. Om möjligt bör du använda originaldelar ifall det är möjligt. Men du kan även använda delarna som redan finns på bilen. Dock måste du försöka laga dessa och se till att de fungerar som de ska.

Restaurera utsidan

Det är inte ovanligt att äldre bilar har blivit angripna av rost. Skulle du skaffa en sådan bil är det viktigt att du tar itu med rosten direkt. Lagningarna blir snyggare ifall du tar hand om de rostiga delarna först. Det minskar även risken för att all rost sprids vidare. För att bli av med alla rostiga delar måste du oftast slipa och spackla, ibland även svetsa. Därefter är det dags att lackera delarna. Många väljer dock att lackera hela bilen samtidigt, då i originalfärgen.

Hitta och köpa originaldelar

Det är inte enkelt att hitta alla originaldelar till en veteranbil. Ett tips på vad du kan göra är att importera dessa från utlandet, men det kostar en hel del. Du kan även använda dig av nyare bildelar, dubbelkolla bara så de passar rätt. Men detta drar ner en del på bilens värde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *