Billigare med begagnad bil

När du ska köpa en fabriksny bil får du räkna med att den kommer att kosta en hel del, priset för en normalstor bil brukar ligga på minst 100 000 kronor, ofta mer. Detta är ett väldigt stort belopp att lägga på en bil, speciell om det är din allra första. Den nya bilen kommer sedan tappa i sitt värde relativt snabbt. Väljer du en begagnad bil istället kan du hitta en för endast en liten del av samma pris som en fabriksny. Det finns dessutom begagnade bilar som kommer i väldigt bra skick.

Men det är inte endast inköpspriset som gör att nya bilar är mycket dyrare.

Reparationer

En annan skillnad mellan nya och begagnade bilar kan du se i reparationer. Det kan gälla allt, även enklare saker som ett lampbyte, eftersom vissa nyare bilar kräver att du har speciella verktyg för att byta ut en lampa. Detta innebär då att du måste lämna in bilen på en verkstad så de sköter det hela. Detta blir dyrare jämfört med när du klarar av att byta lampan själv. Det finns även vissa reparationer som kräver att du har en dator tillgänglig, detta är lite mer avancerat än vad många personer klarar av själv. Du måste då få professionell hjälp vilket kan kosta lite mer.

Vissa reparationer kan även kräva att du tar den nytillverkade bilen till en märkesverkstad vilket kan kosta rätt mycket. Men med begagnade bilar kan du i de allra flesta fallen klara dig med en vanlig, mindre bilverkstad. Dessutom finns det flera reparationer du snabbt och lätt kan klara av själv.

Bilens värde

En annan sak du bör tänka på när du ska välja bil är att de nyare bilarna tappar i värde väldigt snabbt. Skulle du behöva sälja din bil kort efter att du köpt den kommer du inte att få särskilt mycket pengar för den. En begagnad bil är billigare i inköp och du kan ibland betala hela beloppet på en gång, till skillnad från en ny bil. Du slipper alltså ansöka om lån för att ha tillräckligt med pengar. Den begagnade bilen kan du dessutom ha kvar längre eftersom de är billigare i drift och du behöver inte oroa dig det minsta för att den ska sjunka så mycket i värde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *