Rätt utrustning till din bil

Om du ofta arbetar på eller i närheten av en väg är det viktigt att din bil är utrustad med varningsljus så att andra trafikanter i god tid kan se bilen och därmed skydda både sig själva och dig. Varningsljus finns i flera olika varianter och modeller, och kan vara skillnad mellan liv och död.

Så får du din firmabil att synas i trafiken

Det är inte alltid så att du har tillgång eller behov av ett stort arbetsfordon när du ska utföra arbeten nära en väg. Många gånger kan du ha ärenden som du uträttar med din vanliga firmabil som kanske inte har rätt grundutrustning. Du behöver då utrusta din firmabil med varningsljus och eventuellt skyltar för att tydligt kunna synas, speciellt i mörker.

Det finns olika modeller av varningsljus. Exempelvis ljusrampen ger mycket synlighet och är perfekt för fordon som ofta behöver ha varningsljus för att vara synliga. Fordon som inte behöver ha varningsljus lika ofta kan med fördel välja en modell som är mer diskret, exempelvis riktade varningsljus eller rotorljus.

Tumma aldrig på säkerheten

Du bör aldrig tumma på säkerheten när du ska utrusta din bil med rätt varningsljus och andra åtgärder för att öka synligheten. Även när det är ljus ut kommer varningsljus att göra skillnad. Det går andra trafikanter att bli mer uppmärksamma på att något avvikande pågår. Tänk dock på att det även finns lagar att följa gällande ljus. Exempelvis får du inte använda blinkande ljus när du kör utan att ha rätt tillstånd för det.

Blandat om bilar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *