Så får du råd med bilar till företaget

Att ha firmabilar kan vara avgörande för företaget, då man kan behöva bilar för att kunna ta sig runt till olika möten. Men det är inte heller billigt med att köpa bil och då kan man känna en press över hur man kan få till det ekonomiskt.

Det allra bästa alternativet för att kunna få tillgång till företagsbilar kan vara att använda sig av företagslån för att finansiera bilarna.

Med ett företagslån slipper man tänka över hur man ska få till det ekonomiskt för att kunna skaffa firmabilar. Detta är ett väldigt bra alternativ när man har behov av bilar men inte riktigt vet var pengarna ska komma ifrån.

Efter att finansieringen med företagslånet är färdigt så kommer det roliga: att välja bil.

Så väljer du rätt bil till företaget

Att köpa bil kan både vara roligt och frustrerande då man inte alltid vet vad man ska välja för bil.

Men det behöver inte vara så krångligt som man kan tro att det kan vara! Det allra första man bör fundera på är vilka behov man har av bilen, vad den ska användas för och hur ofta den ska köras. Så klart ska man alltid vara mer praktisk i sitt val av bil. I vissa fall kan man behöva en större bil eller kanske till och med en skåpbil, och i andra fall kanske man bara har behov av att kunna ta sig runt. Allt beror på vad man har för firma och vad bilen ska användas till.

Efter att man funderat ut sina behov kommer det bli mycket enklare att välja bil, då kommer det roliga med att välja färg och inredning till bilen.

Begagnad eller ny bil?

När man är ute efter att köpa firmabilar kan man ju faktiskt precis som med privatbilar välja mellan begagnat eller nytt.

Detta val beror för det mesta egentligen på hur mycket pengar man vill lägga på bilen eller bilarna. Så detta är en mer ekonomisk fråga och man bör fundera ut en budget på hur mycket man vill och kan spendera.

Men ska bilen till exempel användas för en byggfirma, last, frakt eller annat som kan slita mycket på bilen kan det vara bra att börja med en begagnad bil. På så sätt känns det inte lika jobbigt om det skulle förekomma skador eller slitage på bilen. Det finns väldigt fina begagnade bilar med väldigt bra garantier att köpa på marknaden. Och är företaget nytt kan det vara bra att börja med begagnat och sedan byta upp sig till nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *