Tips kring bilar och försäkringar

När du köper en bil behöver du teckna en trafikförsäkring enligt lag. Du kan på Trafikförsakring.se se olika alternativ. När du ska teckna en försäkring är det alltid bra att titta på olika alternativ och det kan du enkelt göra på Trafikförsakring.se. Du kan även på trafikforsakring.se läsa mer om vad en trafikförsäkring är och vad den täcker för något. Eftersom trafikförsäkring är lagstadgat kan du inte komma ifrån att teckna en, om du inte gör det bryter du mot lagen.

Trafikförsäkringen ger ersättning

En trafikförsäkring skyddar alla som är i trafiken. Ifall du orsakar en olycka ersätter trafikförsäkringen passagerare, förare eller andra personer som skadas. Trafikförsäkringen kan även ge ersättning om det uppkommer skada på någon annans egendom. Försäkringen täcker däremot inte skador som uppkommer på ditt fordon om det är du som är orsaken till att din bil skadas. Eftersom alla bilar ska vara försäkrade med minst en trafikförsäkring går det att teckna en trafikförsäkring utan att ha ett svenskt personnummer. Vad en trafikförsäkring kostar beror på dig som person, priset sätts individuellt men några hundralappar i månaden är något som du kan räkna med.

Försäkra bilen direkt

När du planerar att köpa en bil ska du se till att du försäkrar bilen direkt. Trafikförsäkringen ska börja gälla samma dag som du blir ägare till bilen. Därför är det bra att du redan innan har kollat ut vilken försäkring du ska teckna och vilket försäkringsbolag som är aktuellt. Om du köper en nyare bil kan det vara en god idé att teckna en hel- eller halvförsäkring också för att veta att du kan få ersättning för din bil om något händer. Det finns olika försäkringsgivare med olika villkor och priser. Det gäller att kolla igenom vad som finns och hitta den försäkring som fyller ditt behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *